• 3. oldal / 165

Hírek

Láttál már ilyet? - 5 különleges hangszer a régizenéből

Az emberiség a kezdetektől rendkívül kreatív volt az újabb és újabb instrumentumok megalkotásában, amelyek mindegyike egyedi ízzel gazdagította az adott kor muzsikáját. Ma már számos zenekar törekszik arra, hogy historikus hangszereken rekonstruálja a középkor, a reneszánsz vagy éppen a barokk zenéjét, így képet kaphatunk róla, hogyan is szólalhatott meg egy-egy mű annak idején.

Tovább...

A Müpa jelenleg a virtuális térben, online koncertközvetítésekkel várja a közönséget

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a járványhelyzetre való tekintettel, művészeink és nézőink biztonságát szem előtt tartva a Müpa jelenleg zárva tart, az épület látogatókat nem fogad. Nagyon várjuk a pillanatot, amikor újra személyesen is találkozhatunk, ám addig is koncertközvetítésekkel várjuk a nézőket Müpa Home sorozatunk keretében online platformjainkon, valamint az MTVA csatornáin.

Tovább...

5 könyv + 5 felvétel: Így lesz teljes az élmény!

Ahogy megyünk bele a tavaszba, egyre inkább vágyunk a szabadtéri programokra, de a hidegebb napokon azért még szívesen ejtőzünk otthon is. Akár a kanapén, akár a parkban töltjük az időnket, egy biztos: egy tartalmas olvasmány mindenhol jól jön. És ha még valamilyen extra videó vagy éppen podcast is kapcsolódik hozzá, már garantáltan nem fogunk unatkozni.

Tovább...

7 izgalmas tény a régizene történetéből

Mi is pontosan a régizene, melyik zeneszerző volt a régizene-mozgalom úttörője, kinek tulajdonítják az első operát, és ki volt az az ismert személy, akit gyerekként a szép hangja miatt számos alkalommal elraboltak?

Tovább...